Voucher från MSC Cruises

Viktig information

Har ni kunder som fått sin kryssning inställd på grund av Covid-19 och önskat att få en voucher?

Nedan ska vi redogöra några viktiga punkter gällande användadet av vouchern.

OBSERVERA; När kunden ska omboka sin kryssning är det viktigt att de inväntar sin voucher, vänligen kontakta MSC Cruises Contact Center vid ombokning då samma bokningsnummer ska användas och kunden ska inte göra nybokningar själv.


Hur går man tillväga om man vill använda en voucher?

Enklast är att ni mailar till booking@msccruises.se och uppger kundernas gamla bokningsnummer och information om fartyg, datum och kategori som de önskar boka. MSC Cruises Contact Center kommer då att lägga till den nya kryssningen i den gamla bokningen så den behåller samma bokningsnummer. Det är det enda sättet för att nyttja voucher med eventuellt tidigare inbetalt belopp och/eller för att få onboard credit. Ni kan inte själva göra en ny bokning i MSC Book och använda vouchern.

Så de vouchers som ni fått är ett utmärkt sätt att behålla kunderna och få dem att boka sin nästa kryssning hos er och med MSC Cruises och ni har dessutom möjlighet att tjäna lite extra provision.

Ni väljer själva om ni skickar ut vouchers redan nu eller om ni hellre väntar tills situationen är mer normal igen och kunderna är mer benägna att boka än vad de kanske är idag. Den nya bokningen måste också göras hos samma resebyrå som den ursprungliga bokningen.

Värdet på vouchern är det nettobelopp som ni har betalat in till oss (som ni kan se i MSC Book) och som ni kan dra av på en framtida bokning för samma passagerare, samt en onboard credit (OBC) på 100 – 400 EUR/USD beroende på kryssningens längd.

Vouchern kan användas på en framtida kryssning enligt de regler som står på vouchern.

Eftersom det inte står något belopp på vouchern föreslår vi att ni skickar en egen voucher på det belopp kunden har betalat till er inklusive eventuella tilläggsprodukter (notera dock att om kunden har köpt tilläggsprodukter via vår hemsida och betalat med kort kommer de att få dessa tilläggsprodukter återbetalat per automatik till de kort de betalade med).

Även kunder med en bokning som inte har betalats in till MSC har fått en voucher, med onboard crediten. Denna voucher kan kunden använda när de bokar en framtida kryssning och det är en möjlighet för er att behålla kunden. Har ni inte betalat in fakturan till MSC, sköter ni själva återbetalningen till kund om de har betalat till er

 

 

Vi ber er och era kunder att ha tålamod när det gäller återbetalningar. Det kommer att ta tid då vi har ett enormt stort antal gäster som påverkas av de inställda kryssningarna.

För eventuella frågor kontakta vår Agentsupport.