Vinter 2021/2022; Detta gäller!

Inresekrav för de olika destinationerna under vintern 21/22

KRYSSA SÄKERT I VINTER MED MSC CRUISES OMFATTANDE HÄLSO- OCH SÄKERHETSPROTOKOLL

I vinter erbjuder MSC Cruises ett rikt och varierat vinterprogram med ett urval av olika fartyg och rutter. Gästerna kan tryggt boka en vintersemester tack vare MSC Cruises branschledande hälso- och säkerhetsprotokoll. Protokollet introducerades i augusti 2020 och har sedan dess gjort det möjligt för över tiotusentals gäster att njuta av en kryssningssemester ombord på ett av MSC Cruises fartyg. I vinter har MSC Cruises samarbetat med myndigheter i samtliga regioner och länder fartygen kommer att besöka för att säkerställa att protokollet uppfyller de nödvändiga hälso- och säkerhetsåtgärderna.

För kryssningar under vintersäsongen kommer MSC Cruises till exempel kräva att gästerna måste tillhandahålla relevanta dokument vid ombordstigning i enlighet med de lokala resekraven. Ett negativt testresultat, bevis på vaccination och en försäkring som täcker covid-19-relaterade risker. En fullständig översikt över de specifika kraven för varje destination finns på MSC Cruises hemsida.

Om fullvaccination är ett krav gäller detta gäster från 12 år och uppåt, dubbla doser tagna minst 14 dagar innan kryssningen startar, med en av de godkända vaccinen som myndigheterna i de olika regionerna har godkänt. Gäster som är 2-11 år måste visa upp ett negativt PCR-test.

Många av de destinationer som MSC Cruises fartyg besöker kräver att gästerna har en försäkring som täcker covid-19-relaterade risker, därför ser MSC Cruises detta som ett obligatoriskt krav för samtliga gäster. Försäkringen ska specifikt täcka covid-19-relaterade risker som avbokning, förseningar, hemtransportkostnader, karantän, medicinsk hjälp, sjukhusvistelse och andra relaterade kostnader.

Gäster som är fullvaccinerade kan gå i land själva om länderna de besöker godkänner detta. De gäster som inte är fullvaccinerade eller som har barn i sitt resesällskap kan endast gå i land under en utflykt arrangerad av MSC Cruises, även kallat MSC Cruises Safe Bubble.

För att göra det möjligt för gäster att återvända hem i enlighet med de olika nationella bestämmelserna är det möjligt för gäster att köpa till och utföra ett PCR- eller antigen-test under sin kryssning om detta är ett krav när de återvänder till sitt hemland. Denna tjänst bokas och betalas ombord och organiseras via MSC Cruises Medical Center.

Eftersom världen ser ut som den gör kan regler och villkor kan ändras och det är viktigt att gästerna noggrant kontrollerar inresekrav vid bokningstillfället och vid tidpunkten för resan, dels för länderna gästerna ska besöka, landet gästen reser ifrån samt stämma av med det eventuellt inbokade flygbolaget. Dels regler som gäller för transporten till fartyget.

Hälsa och säkerhet ombord

MSC Cruises hälso- och säkerhetsprotokoll omfattar åtgärder som förhöjd sanitet ombord, munskydd i allmänna inomhusområden eller där fysisk distansering inte är möjlig, ett fullt utrustat vårdcenter, en beredskapsplan planerad i samarbete med myndigheterna i land samt andra viktiga åtgärder för att garantera hälsan och säkerheten hos gästerna, besättningen och de samhällen som fartyget kommer att besöka.

För att läsa mer om åtgärderna ombord och samtliga åtgärder, vänligen besök MSC Cruises hemsida.

Utflykter

Gästerna kan gå i land på egen hand under vintern 21/22 på samtliga destinationer förutom Medelhavet. Detta gäller endast för fullvaccinerade gäster, med andra ord måste hela sällskapet vara fullvaccinerat. Familjer/Resesällskap med barn under 12 år måste därför delta i MSC Cruises utflykter för att kunna kliva av fartyget. Observera att vissa länder/hamnar kan ha andra regler och tillåter endast avstigning i samband med utflykter arrangerade av MSC Cruises.

ÖVERSIKT ÖVER INRESEKRAV FÖR REGIONER MSC CRUISES KOMMER ATT BESÖKA

Medelhavet

Precis som under våra sommarkryssningar 2021 kommer fullvaccinerade och icke fullvaccinerade gäster från Schengenländer att kunna boka dessa kryssningar.

För att få komma komma ombord måste gästerna kunna uppfölja ett av följande kriterier:

  • Vara fullvaccinerad senast 14 dagar innan kryssningens avresa
  • Presentera ett negativt antigen- eller PCR-test taget senast 48 timmar innan kryssningens avresa
  • Ha återhämtat sig från COVID-19 under de senaste 6 månaderna. Intyg krävs.

Gäster utanför Schengen kommer också att kunna boka dessa kryssningar och måste vara fullvaccinerade samt presentera ett negativt PCR-test taget senast 72 timmar innan kryssningens avresa.

Gäster kan bara gå i land genom att delta i en utflykt arrangerad av MSC Cruises, vissa utflykter kräver ett officiellt covid-pass (t.ex. EU Digital COVID-certifikat)

Norra Europa

Alla gäster som är 12 år och äldre måste vara fullvaccinerade.
Gäster i åldern 2-11 år måste visa upp ett negativt PCR-test taget senast 72 timmar innan kryssningens avresa.

Emiraterna och Röda Havet/Saudiarabien

Alla gäster som 12 år och äldre måste vara fullvaccinerade och visa upp ett negativt PCR-test som tagits senast 72 timmar innan kryssningens avresa. Gäster i åldern 2-11 år måste visa upp ett negativt PCR-test som gjorts senast 72 timmar innan kryssningens avresa.

För kryssningar med MSC Bellissima i Röda havet krävs ett visum för inresa till Saudiarabien.

Gäster måste registrera sin vaccinationsstatus hos myndigheterna i Saudiarabien innan de anländer till landet.

Mer information finns här.

Karibien – kryssningar från Miami och Port Canaveral

Samtliga gäster som är 12 år och äldre måste vara fullvaccinerade och uppvisa ett negativt PCR-test som tagits senast 72 timmar innan kryssningsavgången. Alla gäster i åldern 2-11 år måste visa upp ett negativt PCR-test som tagits senast 72 timmar innan kryssningens avresa
(andra regler kan gälla för amerikanska medborgare).

Södra Karibien

Alla gäster som är 12 år eller äldre måste vara fullvaccinerade och visa upp ett negativt PCR-test som tagits senast 72 timmar innan kryssningens avresa. Alla gäster i åldern 2-11 år måste visa upp ett negativt PCR-test som tagits senast 72 timmar innan kryssningens avresa.

Grand Voyages/Postioneringskryssningar

Alla gäster som är 12 år och äldre måste vara fullvaccinerade och visa upp ett negativt PCR-test som tagits senast 72 timmar innan kryssningsavgången och gäster i åldern 2-11 år måste visa upp ett negativt PCR-test som tagits senast 72 timmar innan kryssningsavgången.

Åtgärder och krav för kryssningar i Sydamerika och Sydafrika kommer snart att bekräftas.

För mer information om vinterprogrammet 21/22 vänligen besök vår hemsida.

[1] Belgien, Tjeckien, Danmark, Tyskland, Estland, Grekland, Spanien, Frankrike, Island, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Ungern, Malta, Nerderländerna, Norge, Österrike, Polen, Portugal, Slovenien, Slovakien, Finland, Sverige och Schweiz, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Rumänien, Storbritannien och Irland.