USA öppnar upp för internationella resenärer från många delar av världen

Från 8 november kan vi äntligen återvända till USA och Karibien

MSC CRUISES ÄR REDO ATT VÄLKOMNA INTERNATIONELLA GÄSTER OMBORD PÅ SINA FARTYG SOM KRYSSAR
FRÅN USA TILL KARIBIEN UNDER VINTERN 2021/2022

Företaget välkomnar nyheterna om att USA:s internationella reseförbud kommer att upphävas från den 8 november

MSC Seashore, MSC Divina och MSC Meraviglia erbjuder kryssningar från Miami och nya ombordstigningshamnen Port Canaveral, Florida

Flygalternativ och MSC Cruises ”Fly&Cruise-paket” finns tillgängliga

 

Genève, Schweiz, 18 oktober 2021 – MSC Cruises välkomnar den amerikanska regeringens tillkännagivande att internationella resenärer från många delar av världen återigen är välkomna in i USA från den 8 november, en förutsättning att få komma in är att resenärerna måste vara fullvaccinerade mot COVID-19.

Världens tredje största kryssningsrederi beskrev nyheten som ”ett enormt uppsving” för europeiska och andra internationella turister som vill semestra och njuta av den Karibiska solen under vinterns kryssningssäsong 2021/2022.

MSC Cruises har tre fartyg som kryssar från Florida under hela vintersäsongen, företagets nya flaggskepp MSC Seashore, prisbelönta MSC Meraviglia och populära MSC Divina.
MSC Cruises flaggskepp MSC Seashore kommer att vara baserat i Miami från och med den 20 november efter hennes officiella namngivningsceremoni på Ocean Cay. Från och med den 28 november flyttar MSC Meraviglia till sin nya hemmahamn i Port Canaveral, Orlando, medan MSC Divina flyttar till Miami och erbjuder 3-, 7- och 11-nätters kryssningar.

Gianni Onorato, VD, MSC Cruises, sa, ”Vi har med spänning väntat på den amerikanska administrationens datum för att återöppna landet för fullvaccinerade resenärer från många delar av världen som älskar att kryssa. Karibien är ett populärt resmål för våra gäster från hela Europa och andra regioner i världen, särskilt under vintern, och många fler av dem kommer nu att kunna flyga till både Miami och Orlando för att gå ombord på våra tre fartyg som erbjuder en rad olika olika rutter i Karibien, bland annat Jamaica, Costa Rica, Mexiko och vår unika privata ö på Bahamas, MSC Ocean Cay Marine Reserve. Denna nyhet innebär att de många gäster som redan är bokade för att kryssa med oss från Nordamerika nu kan få sin kryssningssemester fullständigt bekräftad.”

MSC Cruises ”Fly & Cruise-paket” erbjuder flygresor från mängder av viktiga europeiska städer och andra internationella flygknutpunkter runt om i världen för att ta sig till USA och företagets tre Florida-baserade fartyg för vintersemestern i Karibien.

Den amerikanska regeringen har sagt att från och med den 8 november kommer icke-amerikanska medborgare som är fullvaccinerade med ett vaccin som godkänts av Världshälsoorganisationen (WHO) att få komma in i USA, dessa vaccin är; Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson och AstraZeneca.
För att kryssa med MSC Cruises måste gäster i åldern 12 år och äldre fått dubbla doser vaccin mottagna minst 14 dagar innan kryssningen börjar samt att alla gäster från 2 år och äldre måste visa upp ett negativ COVID-19-test vid ombordstigning.

MSC Cruises kommer också att kräva att icke-amerikanska invånare har en COVID-19-försäkring. Försäkringen måste täcka mot covid-19-relaterade risker, såsom avbokning, avbrott, utgifter för hemtransport, karantän, medicinsk hjälp, sjukhusvistelse och andra relaterade kostnader. Det är viktigt att försäkringen även omfattar närstående i samma sällskap.

För mer information om resekraven och hälso- och säkerhetsåtgärder, vänligen besök vår hemsida.


Läs original-pressreleasen HÄR (engelska)