Samarbete med stjärnkocken Niklas Ekstedt

Stjärnkocken Niklas Ekstedt inleder nytt samarbete med MSC Cruises

Svenske stjärnkocken Niklas Ekstedt har samarbetat med MSC Cruises för att designa menyn till nya specialrestaurangen Chef’s Garden Kitchen, ombord på nya fartyget MSC World Europa. Den nya restaurangen kommer att ha en hydroponisk trädgård, vilket innebär jordlös odling, i stället för att odla med jord odlas allt med vatten och näring.

Gästerna kommer att bjudas på en unik upplevelse, stjärnkocken har förberett extraordinära kreationer i ett öppet kök med panoramautsikt över havet.

Stjärnkocken Niklas Ekstedt berättar: ”Att arbeta med MSC Cruises för att utveckla ett nytt restaurangkoncept ombord på MSC World Europa har varit en spännande upplevelse och vi har skapat något alldeles speciellt och unikt. Menyn är rotad i min kärnfilosofi att allt måste börja med de allra bästa naturliga ingredienserna, rätterna är enkla men fulla av smak och kommer att innehålla de hydroponiska mikrogröna grönsakerna som odlas ombord i restaurangen för att förbättra smaker, konsistens och färger.”

CHEF’S GARDEN KITCHEN – EN OAS FÖR MATÄLSKARE

Chef’s Garden Kitchen’s utlovar fräscha och säsongsbetonade smaker. Menyns höjdpunkter inkluderar pilgrimsmussla ceviche, inlagd kålrabbi, gran, lingon, grapefrukt eller till huvudrätt stekta havskräftsstjärtar, morötter, fingerlime, infunderad buljong avrundad med en efterrätt av maräng, havtorn, vit choklad och verbena.

Född i Sverige, son till en råvaruförsäljare, började Niklas Ekstedt sin starka koppling till naturen och jordens smaker i ung ålder. Modernisera köket med konst inte teknik, Ekstedt kombinerar traditionell nordisk matlagning och konserveringstekniker med häpnadsväckande kreativa kombinationer av färska säsongsbetonade råvaror. Detta nära familjeband tilltalade MSC Cruises som är och förblir ett familjeägt företag.

MSC World Europa kommer att välkomna sina första gäster från december 2022. Hon kommer att spendera sin första säsong i Emiraterna och erbjuder avresor från bland annat Dubai. Den 25 mars kommer hon att göra en positioneringskryssning till Medelhavet där hon kommer att spendera sommarsäsongen 2023. Samtliga kryssningar är öppna för försäljning.