Reseråd för kryssningar som avgår från Venedig

Avser kryssningar från och med 24 juli

Den italienska regeringen har tagit ett beslut om regleringen av kryssningstrafik i Venedig som träder i kraft den 24 juli 2021. MSC Cruises fartyg kommer därför inte längre kunna avresa från Venedig utan från Monfalcone – cirka 90 minuter med buss från Venedig.

Observera dock att incheckning inklusive procedurer för vårt Hälso- och säkerhetsprotokoll samt inlämning av bagage fortfarande kommer att genomföras i Venedigs kryssningsterminal. Med bakgrund av detta måste alla ombordstigande passagerare åka till Venedig enligt det ursprungliga programmet.

När gästerna väl har checkat in och antagit de hälsoåtgärder som föreskrivs i hälso- och säkerhetsprotokollet (inklusive screening, temperaturmätning och antigen-test) kommer gästerna träda in i ”MSC Safe Bubble” som är ett av fundamenten i protokollet. De kommer sedan att transporteras till Monfalcone i bussar. Även testad personal åker med bussarna. Vid ankomst till Monfalcone kan kryssningspassagerare fortsätta direkt till ombordstigning.

VIKTIGA PUNKTER:
-Det är mycket viktigt att informera alla gäster om att det inte kommer att vara möjligt att checka in eller utföra några åtgärder enligt hälso- och säkerhetsprotokollet i Monfalcone. Om passagerare dyker upp i Monfalcone på egen hand måste de åka till Venedig för incheckningsproceduren och riskerar att vara sena till ombordstigningen.

-För de kryssningspassagerare som har planerade utflykter i Venedig kommer de att gå av i Monfalcone och sedan tas till Venedig – alltid i ”MSC Safe bubble” med bussar från företaget – för att genomföra sina utflykter.

-Avstigningsprocedurerna för passagerare som avslutar sin kryssning i Venedig går också i linje med ombordstigningsproceduren, de körs med buss till Venedigs kryssningsterminal, tågstation eller flygplats.