Ocean Cay klart om 1 år

Transformationen av denna unika ö går in i slutfasen

Med endast ett år kvar till Ocean Cay MSC Marine Reserve välkomnar sina första gäster har MSC Cruises passerat en viktig milstolpe i projektet, de första träden är planterade. Med projektet  Ocean Cay MSC Marine Reserve förvandlar MSC Cruises en tidigare industriell sandutvinningsplats till ett blomstrande marint reservat och privat ö exklusivt för MSC Cruises gäster, som kommer finnas i harmoni med det lokala ekosystemet. Med 360° horisont, kristallklart vatten och några av världens mest spektakulära vita ständer i världen kommer denna paradisö vara en oförglömlig höjdpunkt bland MSC Cruises Karibiska resmål.

Under rengöringen av ön har över 500 ton industriavfall och skrot avlägsnats, den slutliga rengöringen av undervattensavfallet har påbörjats. För att skapa en solid grund har över 500 000 ton sand och jord flyttats och arbetet har utförts för att forma ön. En grund lagun kommer att skapas i centrum av ön för att ge ett roligt område för familjer att koppla av på under dagen. Ön kommer att innehålla åtta världsklasstränder som alla har en egen karaktär och atmosfär.

Landskapsarbetet pågår för fullt, över 75,000 inhemska buskar och växter kommer att planteras med mer än 60 olika typer av Karibiska träd, gräs, blommor och buskar för att skapa en frodig tropisk miljö. Arbetet kommer att innefatta strax över 100 miljövänliga strukturer och lösningar, exempelvis barer, restauranger, boende för de anställda och personal som kommer att bo på ön. Arbetet med fyren kommer också snart att sätta igång – denna fyr kommer att bli ett ikoniskt landmärke och en samlingsplats för gästerna att bevittna kvällens underhållning på.

Ocean Cay MSC Marine Reserve öppnar i november 2019 med fyra MSC Cruises-fartyg som besöker ön på olika dagar. Mer information om gästupplevelsen kommer att avslöjas under de närmaste månaderna.

LÄS HELA PRESSRELEASEN HÄR

 

Ocean Cay i framtiden

Ocean Cay idag