MSC EURIBIA SKA INVIGAS I KÖPENHAMN!

MSC Cruises nya flaggskepp MSC Euribia kommer att invigas i Köpenhamn den 8 juni 2023.

MSC Cruises nya flaggskepp MSC Euribia kommer att invigas i Köpenhamn den 8 juni 2023.

MSC Euribia symboliserar rederiets engagemang för att skydda haven och det är därför Köpenhamns hamn strategiskt har valts ut som plats för invigningen – inte bara för att hamnen har ett rikt maritimt arv utan för att Danmark är ett land med stort engagemang för hållbarhet. MSC Euribia är det andra fartyget i flottan som drivs av LNG, ett av världens renaste marina bränslen som finns tillgängligt i tillräckligt stor skala. Som ett LNG-drivet fartyg markerar MSC Euribia ytterligare ett steg framåt för MSC Cruises i att avsevärt minska utsläppen av växthusgaser.

Miljömässigt avancerade MSC Euribia

LNG spelar en nyckelroll i resan mot klimatförändringar och kommer att minska CO2-utsläppen med upp till 25% på MSC Euribia jämfört med standardbränslen samtidigt som detpraktiskt taget eliminerar andra luftutsläpp.

När bio- och syntetiska bränslen blir tillgängliga kommer MSC Euribias utsläpp att minska ytterligare. LNG är nyckeln till utvecklingen av lösningar med låga koldioxidutsläpp för sjöfarten eftersom framväxande teknologier som bränsleceller kan drivas med LNG tills nollutsläpp bio-LNG eller grönt väte blir tillgängligt i stor skala. MSC Cruises är aktivt involverat i flera projekt för att utveckla och göra dessa teknologier livskraftiga i samarbete med tillsynsmyndigheter, akademier, skeppsvarv och industri.

MSC Euribia kommer att använda ett avancerat reningssystem för avloppsvatten samt ett undervattensljudsystem för att minimera effekterna av vibrationer på livet i havet. Flera energieffektivitetsfunktioner hjälper till att minska och optimera motoranvändningen.

Fartyget är även utrustat med landströmsanslutning för att möjliggöra nollutsläpp från fartyget när landström är tillgängligt.

 

En rik och varierad ombordupplevelse

Ombord kan gästerna njuta av unika upplevelser med fartygets stora utbud av bekvämligheter och spännande underhållning.

 

Några av höjdpunkterna ombord:

  • Gästerna kan promenera i fartygets hjärta, den ikoniska gallerian i medelhavsstil med sin hisnande LED-kupol, ett brett utbud av butiker, läckra specialrestauranger och en mängd andra nöjesaktiviteter.
  • Välj mellan 10 eleganta matställen samt 21 barer och lounger, det finns något för alla behov.
  • Fartygets teater med 954 platser erbjuder underhållning i världsklass varje kväll.
  • Fem imponerande pooler och en av de största vattenparkern till havs.
  • Ombord finns även MSC Foundation Center där barn kan delta i pedagogiska spel för att lära sig mer om betydelsen av miljön, samt möjligheten för vuxna att lära sig mer om
  • MSC Foundations verksamhet och olika projekt.