MSC Cruises + Qatar 2022

MSC Poesia och MSC Europa kommer att fungera som flytande hotell under FIFA Fotbolls-VM.

MSC Cruises har tecknat ett avtal med Qatars högsta kommitté för Delivery & Legacy (SC) för att erbjuda två av våra kryssningsfartyg som boende och transportmedel under FIFA Fotbolls-VM i Qatar 2022.

MSC Europa och MSC Poesia kommer att fungera som flytande hotell under turneringen. De kommer att ligga i Doha Port, vilket ger fansen en spektakulär utsikt över West Bay-skyline.

Kryssningsfartygen kommer med hjälp av bussar och tunnelbana transportera fans till arenorna, fan-zones och andra attraktioner.

Vår verkställande ordförande, Pierfrancesco Vago sa: ”Vi är mycket glada över att Qatar har valt våra fartyg för att säkerställa att turister som besöker landet under det kommande FIFA-världsmästerskapet har högklassiga boenden och tjänster tillgängliga för att ytterligare berika deras upplevelse. Turneringen är en av världens mest populära evenemang och detta kommer att vara en annan möjlighet för semesterfirare från hela världen som samlas i Doha att uppleva våra fartyg och njuta av den unika internationella upplevelsen som endast MSC Cruises kan erbjuda. ”

Chartering av kryssningsfartyg för fans har länge varit en del av Qatars boendestrategi, och landet är angeläget om att erbjuda hållbara lösningar för den månadslånga turneringen, som startar den 21 november 2022.