Leverans av MSC World Europa, ett stort steg i hållbar kryssning

Leverans av MSC World Europa, ett nytt steg i hållbar kryssning. Även Steel Cutting-ceremoni för MSC World America.

MSC Groups kryssningsdivision och Chantiers de l’Atlantiques firade igår leveransen av MSC World Europa, världens största LNG-drivna kryssningsfartyg och ett av de första att införliva bränslecellsteknik. Ceremonin markerade nästa steg i ett långsiktigt och framgångsrikt partnerskap mellan de två företagen, vilket har resulterat i byggandet av det mest innovativa och miljömässigt avancerade kryssningsfartyget hittills för MSC Cruises flotta.

Ny standard för kryssningsindustrin

MSC World Europa är det första fartyget i den banbrytande World-klassen från MSC Cruises.
Hon är ett ultramodernt fartyg som representerar framtiden för kryssningsindustrin och erbjuder en värld av olika upplevelser som tänjer på gränserna för vad som är möjligt till havs – hon sätter en ny standard för kryssningsindustrin.

Steel cutting-ceremoni för MSC World America

Namnet på det andra fartyget i World-klassen avslöjades också idag under den traditionsenliga steel cutting-ceremonin och MSC Cruises meddelade att MSC World America blir namnet och den är avsedd att kryssa i Nordamerika när fartyget har premiär 2025. Detta är ytterligare ett bevis på rederiets engagemang att distribuera sina nyaste fartyg till denna viktiga kryssningsmarknad och för att ge amerikanska gäster en fartygs- och gästupplevelse som är skräddarsydd för dem.
MSC World America kommer att bli det fjärde nya flaggskeppet som distribueras i denna region.