Försäljningsstart för nya MSC Euribia

Börjar kryssa från Köpenhamn i juni 2023

FÖRSÄLJNINGSSTART FÖR NYA MSC EURIBIA
OCH HENNES JUNGFRUSÄSONG I NORRA EUROPA
SOMMAREN 2023

 

MSC Cruises har öppnat försäljning för MSC Euribia, det mest miljömässigt hållbara fartyg i flottan och det andra LNG-drivna fartyget som för närvarande byggs på Chantiers de l’Atlantique-varvet i Frankrike, MSC Euribia ska levereras i början av juni 2023.

MSC Euribia kommer att erbjuda härliga 7-nätters-kryssningar till de norska fjordarna med avresa från Köpenhamn till Hellesylt och Geirangerfjorden samt Ålesund och Flåm i Norge, Kiel i Tyskland innan fartyget återvänder till Köpenhamn.

Alla Voyagers Club-medlemmar som bokar MSC Euribia kommer att dra nytta av sin vanliga rabatt på 5% plus ytterligare 5% i Early booking-rabatt och får dubbla medlemspoäng. Silver-, Gold- och Diamond-medlemmar kan dessutom erhålla €/$50 per person i ombordkredit.


Om MSC Euribia:

MSC Euribia är uppkallad efter den forntida gudinnan Eurybia som utnyttjade vindarna och vädret för att bemästra havet, vilket passar in på visionen om att fartyget ska bemästra införandet av toppmoderna hållbara teknologier för att skydda och bevara det dyrbara marina ekosystemet.

 

Vinnaren i design-tävlingen presenterad
MSC Euribia kommer att ha en annorlunda siluett jämfört med hennes systerfartyg i Meraviglia-Plus-klassen, detta tack vare ett exklusivt konstverk designat för att symbolisera MSC Cruises engagemang för havet. MSC Cruises genomförde en internationell designtävling genom Talent House för att skapa ett unikt konstverk som ska pryda fartygets skrov, inspirerat av havet och dess viktiga marina ekosystem. Designen kommer permanent att vara en del fartygets skrov och belyser de steg som företaget tar mot en grönare framtid.

Designförslag från 59 länder världen över skickades in och vinnaren, den tyske konstnären Alex Flämig, presenterades idag. Flämigs konstverk kommer att pryda fartygets skrov och belysa rederiets pågående engagemang för miljön och löftet att uppnå nettonollutsläpp av växthusgaser (GHG) till 2050.

De övriga fem finalisterna kommer att få sin design visad ombord på fartyget i ett nytt konstgalleri.


Pierfrancesco Vago, styrelseordförande för MSC Groups kryssningsdivision sa:
”Som svar på det växande behovet av att skydda havet för framtida generationer har vi gjort det till vårt uppdrag att utrusta våra fartyg med den senaste och mest avancerade och miljömässigt hållbara tekniken. Tävlingen om att designa skrovet till vårt senaste LNG-fartyg lanserades för att hjälpa oss att kommunicera vårt orubbliga engagemang för miljön när detta fartyg kryssar världen över. Mr. Flämigs design fångade detta budskap perfekt, passion och engagemang för att bevara den marina miljön och dess komplexa ekosystem och levererar en stark uppmaning till handling till alla som ser detta fartyg för att rädda haven.”

 

Miljömässigt avancerade MSC Euribia
MSC Euribia kommer att tas i bruk 2023 och bli det andra LNG-drivna fartyget i MSC Cruises flotta, vilket markerar ytterligare ett steg framåt för att avsevärt minska utsläppen av växthusgaser. LNG spelar en nyckelroll i resan mot klimatförändringar och MSC Euribias motorer har potential att minska utsläppen av växthusgaser med upp till 21 % jämfört med standardbränslen samtidigt som de praktiskt taget eliminerar andra luftutsläpp.

När bio- och syntetiska bränslen blir tillgängliga kommer MSC Euribias utsläpp att minska ytterligare. LNG är också nyckeln till utvecklingen av hållbara bränslen och bränslecellslösningar för sjöfarten eftersom dessa framväxande teknologier inte kan drivas med traditionella bränslen.

MSC Euribia kommer att använda nästa generations avancerade avloppsvattenreningssystem samt ett undervattensljudhanteringssystem för att minimera effekterna av vibrationer på livet i havet.
Flera energieffektivitetsfunktioner hjälper till att minska och optimera motoranvändningen.

MSC Cruises har åtagit sig att minst tre av de kommande fartygen ska drivas av LNG, vilket motsvarar en total investering på över 3 miljarder euro.

 

Nedan är några av höjdpunkterna ombord på MSC Euribia:

  • En förbättrad MSC Yacht Club med eleganta privata faciliteter och hytter inklusive en panoramalounge, gourmetrestaurang, privat pool och soldäck
  • MSC for Me – den flerkanaliga digitala upplevelsen som hjälper gäster att få ut det mesta av sin semesterupplevelse
  • Ett urval av 10 restauranger och 21 barer inklusive specialrestauranger
  • En teater med 945 platser och den fantastiska Carousel Lounge i aktern på fartyget
  • Omfattande barnfaciliteter, inklusive med LEGO®-lekområden och en Chicco babyklubb
  • 112 meter lång promenad med butiker, barer och restauranger toppad med en hisnande LED-kupol som bjuder på häftiga animationer
  • Fem pooler inklusive en stor pool med fällbart tak och ett 1 000 kvm stort vattenland
  • Lyxiga MSC Aurea Spa med ett komplett utbud av behandlingar och toppmoderna MSC Gym från Technogym®