Försäkring mot Covid-19

MSC Cruises förlänger tillgängligheten av sin Covid Protection Plan

Sedan augusti 2020 är våra fartyg som en egen säkerhetsbubbla tack vare MSC Cruises Hälso- och säkerhetsprotokoll.
Vi arbetar ständigt med att uppdatera och kontrollera säkerheten kring COVID-19 och vi anpassar våra hälso- och säkerhetsåtgärder därefter.

MSC Cruises Covid Protection Plan har förlängts och finns tillgängligt för kryssningar under sommaren 2022 samt avresor till och med den 31 december 2022.

Vinter 2021/2022
För kryssningar under vintern 2021/2022 är en försäkring som täcker COVID-19 relaterade risker, såsom avbokning, förseningar, hemtransportkostnader, karantän, medicinsk hjälp, sjukhusvistelse och andra relaterade orsaker och kostnader alltjämt obligatorisk. Om gästerna inte vill teckna MSC Cruises Covid Protection Plan kan de teckna en annan försäkring förutsatt att ovanstående risker täcks.

Sommar 2022
Gällande sommaren 2022 är detta ännu inte obligatoriskt men vi rekommenderar att ni erbjuder kunderna vår Covid Protection Plan eller att de tecknar en egen försäkring.
För barn 0-1 år är försäkringen kostnadsfri, för övriga kostar den i Medelhavet och Norra Europa 25€ per person och för long haul-destinationer som Karibien, Emiraterna, Antillerna, Sydamerika och positioneringskryssningar kostar den 29€ per person.

MSC Cruises erbjuder en COVID Protection Plan kan adderas vid bokning, alternativt att gästerna köper en egen försäkring som täcker de ovannämnda riskerna.

Beviset på försäkringen (t.ex. certifikat, schema, policysammanfattning) som tydligt visar att COVID-19 försäkringen täcker relaterade risker såsom avbokning, förseningar, hemtransportkostnader, karantän, medicinsk hjälp, sjukhusvistelse och andra relaterade orsaker, måste uppvisas vid ombordstigning och vara på Engelska, Italienska, Tyska, Franska eller Spanska. Passagerare som inte tillhandahåller en COVID-19 försäkring och som inte kan visa upp den, nekas ombordstigning.