Covid-19-försäkring inte längre obligatorisk

Detta avser bokningar gjorda från 1 juli

För nybokningar från och med 1 juli 2022 är inte längre en försäkring som täcker covid-19-relaterade risker obligatorisk, MSC Cruises rekommenderar dock att alla som bokar ska ha en försäkring.

MSC Cruises COVID-försäkring täcker specifikt covid-19-relaterade risker, såsom avbokning, förseningar, hemtransportkostnader, karantän, medicinsk hjälp, sjukhusvistelese och andra relaterade orsaker och kostnader. Försäkringen kan läggas till kryssningen när du gör bokningen, Covid-försäkringen går att addera på samtliga avresor. Innan bokningen slutförs kommer det att vara möjligt att lägga till försäkringen till kryssningen till ett pris av 25€ per person för kortdistansdestinationer (Medelhavet och norra Europa), 29€ för långdistansdestinationer (Karibien & Antillerna, Emiraterna, Saudiarabien och Röda havet, Sydamerika och positioneringskryssningar) och 45€ för MSC World Cruise.

 

Alternativt kan dina gäster teckna en försäkring med ett annat försäkringsbolag förutsatt att ovanstående risker är täckta.